Friday, July 20, 2007

Om dårligere og dårligere danske medier...... :(

Aviser er noget sjovt noget. ”De er bedst til at pakke fisk ind i”, var der engang én, der sagde. På den ene side kan man dårligt undvære dem. Heller ikke her i sommerferien. På den anden side er det bedste spin man kan give om dem, er, at de ikke taget ret meget af ens tid. Det allermeste er så uendeligt uinteressant. I hvert fald de danske aviser.

Vi holder i år Politiken her i ferien. Sidste år valgte vi Jyllands-Posten. Mens jeg arbejdede, fik jeg begge hver dag på kontoret. Og jeg må virkelig sige, at kvaliteten er dalet. Endda voldsomt. Man får næsten kun serveret ”nyheder”, som man har kendt MINDST et døgn. Ikke analyseret, bare gengivet som i alle andre medier. Og resten er ”Hvad-mener-du”-artikler, hvor en halvdoven journalist (eller –praktikant ?) har ringet op til én eller anden og spurgt om det ene eller det andet. Eller det er ”hvor-er-det-forfærdelig”-artikler, hvor læserne forsøges mobiliseret mod et eller andet. Spalte op og spalte ned. Rent Familie-Journal stof – ikke seriøst og borende journalistik L

Jeg har naturligvis set Morten Sabroes giftige kritik af Politiken forleden. Nu ER samme Sabroe jo klart mest glad for Sabroe. Men han rammer på mange måder helt i plet. Noget MÅ ske.

Det er virkelig synd, hvis iøvrigt seriøse aviser ryger ud på en useriøs glidebane. Alle undskyldningerne om konkurrencen med TV, Radio, Internet og Gratisaviser kan være gode nok. Men det skulle da stimulere til en helt NY og KREATIV måde at lave avis på. Der er helt sikkert seriøse læsere nok til seriøs journalistik. Også til seriøs journalistik med forskellige vinkler.

Vi holder heldigvis også International Herald Tribune. Også her i sommer. Danske journalister skulle prøve at kigge lidt mere i, hvordan den er skruet sammen. Og med den mange andre internationale aviser. For vi danske er vel ikke for gode til en gang imellem at lære af andre? J

0 Comments:

Post a Comment

<< Home